СтароверовкА=StaroverovkA Воскресенье
12.05.2024
18:29
Приветствую Вас Гость | RSS Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта

Разделы новостей
Новости сайтостроения [12]
Новости Староверовки [38]
Новости Староверовщины [113]
Дежурная часть [241]
Новости Нововодолажского района [410]

Мини-чат

Наш опрос
Какой раздел сайта Вас заинтересовал?
Всего ответов: 264

Главная » 2011 » Март » 24 » Герой, о котором едва не забыли. Милиционер спас жизнь девятилетней девочке
Герой, о котором едва не забыли. Милиционер спас жизнь девятилетней девочке
21:11
 Милиционер спас девятилетнюю девочку из-подо льда. Эта история произошла в селе Ордовка Нововодолажского района. О героическом поступке правоохранителя могли бы и не узнать. Мужчина о своем поступке не стал никому рассказывать.
   К месту, где едва не погибла, Алина Ольховская сегодня пришла впервые после случившегося. Ходить на этот край села ей строго-настрого запретила бабушка. Девочка вспоминает: они с подружкой решили поиграть на льду. Алина сделала несколько шагов и очутилась в воде.
   Алина Ольховская, пострадавшая: - Люда пішла отак (показывает), а я – отак. І я так доходжу і не бачила, що там лунка, вона була снігом засипана, - і провалилась сюди.
   Местный водоем даже рекой назвать сложно. Взрослому человеку здешняя глубина будет максимум по пояс, но маленькая Алина ушла под воду почти с головой. В критической ситуации девочка вспомнила, чему учили в школе.
   Алина Ольховская, пострадавшая: - Когда проваливаешься, то всегда надо руки вот так расставлять.
   Крики девочек услышал милиционер Алексей Щебетун - он с женой проходил неподалеку. Алексей рассказывает: подполз по льду к полынье и вытащил ребенка. О своем поступке старший лейтенант вспоминает неохотно. Скромно говорит: на его месте так поступил бы каждый. Заслуги спасения больше приписывает своей жене.
   Алексей Щебетун, милиционер: - Достал ребенка на дамбу, она сняла с нее шубу, помогла одеть ребенка в мои вещи. Тащила мокрые вещи следом за мной и за ребенком.
   Алексей отнес девочку домой. Передал ребенка бабушке и вызвал «скорую».
   Любовь Туник, бабушка Алины Ольховской: - Чувствовала она себя дня три ничего, сказали: сразу если пошла простуда, то первое время ничего, а потом недельки 2 проболела - и бронхит был, и простуда, и горло.
   Заболел и спаситель Алины. Алексей слег с воспалением легких. Эта история произошла два месяца назад. И о ней бы вряд ли кто узнал, кроме самих участников случившегося, если бы не местные жители. Председатель сельсовета написала в областное управление милиции благодарственное письмо.
   Анна Третьяк, председатель Ордовского сельского совета: - Проявив свою людяність, чуйність, організованість, небайдужість до чужої біди.
   В милиции обещают наградить Алексея за геройский поступок. А Алина стала живым учебным пособием для одноклассников. Вместе с учителями рассказывает ребятам, что зимой на лед выходить опасно.

Инна Жмуд
http://www.objectiv.tv/240311/54084.html
Категория: Новости Нововодолажского района | Просмотров: 842 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Admin  
Щасливий випадок та мужність експерта сектора техніко-криміналістичного забезпечення роботи Харківського РВ ГУ відділу організації роботи з техніко-криміналістичного забезпечення органів внутрішніх справ НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області старшого лейтенанта міліції Олексія Щебетуна врятували життя десятирічної Аліни Ольховської із села Ордівка Нововодолазького району.
Ця історія сталася у неділю, 16 січня. Дві подруги пішли кататися на санчатах. Одна з них вирішила ще й поковзатися на льоду річки. Здавалося, це не може бути небезпечним, адже стояли міцні морози. Дівчинці навіть і не спадало на думку, що може трапитися біда. Але сталося саме так. Вона у якусь мить опинилася у воді. Ополонка, яку зробили місцеві рибалки, була затягнута крихким льодом. На нього і ступила дівчинка. Страшно навіть уявити, чим могла закінчитися невдала прогулянка. На щастя, безлюдною вулицею йшло подружжя Щебетунів...
Цього дня у експерта-криміналіста Олексія Щебетуна був вихідний. Разом із дружиною вирішив відвідати знайомих. Йшли вулицею села, обговорювали родинні справи. Раптом почули відчайдушний дитячий крик про допомогу, який доносилися з боку місцевої річки Джгун. Було зрозуміло, що трапилося лихо та не можна втрачати ані хвилини. Подружжя якнайшвидше побігло на крик. Згодом чоловік та жінка побачили двох дівчаток. Одна з них стояла на мосту та кликала по допомогу, а друга намагалася вибратися з ополонки, щосили чіпляючись маленькими замерзлими рученятами за край криги. Олексій кинувся на порятунок, швидко знімаючи з себе верхній одяг.
На щастя, річна крига була міцною. І рятівник мав змогу підібратися до самої ополонки. Він вихопив дівчинку із крижаної води, а діставши з Аліною берега, разом із жінкою зняв з неї мокрий верхній одяг та загорнув у власну куртку.
З переляку дівчата сказали, що нібито живуть поблизу річки. Тому чоловік не став стукати у першу-ліпшу оселю, щоб попросити обігріти дівчинку та викликати допомогу. Однак насправді шлях виявився неблизьким. Майже кілометр довелося бігти роздягнутому з дитиною на руках. Дівчинка настільки змерзла, що навіть не могла стати на ноги. Побачивши чоловіка із донькою на руках, батьки врятованої дівчинки настільки розгубилися, що їм довелося, як малим дітям втлумачувати, що потрібно викликати «швидку допомогу». Лише переконавшись, що «швидка» вже вирушила, Олексій попрямував додому.
Розмовляючи з Олексієм, ми дізналися, що це вже вдруге він рятує життя дитині. Свого часу, працюючи дільничним, зайшов до однієї з осель, перевірити чи все гаразд у піднаглядної. Як виявилося, зайшов вчасно, адже з її маленькою дитиною сталося лихо. У неї трапилося западання язика і дитина вже синіла від нестатку кисню. Перелякана жінка, відкривши двері, благала допомогти. Олексій не розгубився, пригадав, що потрібно робити в таких випадках, та врятував малюка.
Ми б ніколи не дізналися б про мужність, яку проявив Олексій Щебетун, рятуючи дівчинку, якби не лист-подяка від голови Ордівської селищної ради, що нещодавно надійшов до НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області.
«Ордівська сільська рада висловлює щиру подяку Вашому працівнику Щебетун Олексію Володимировичу, депутату Ордівської селищної ради VI скликання, який врятував 10-річну дівчинку – Ольховську Аліну, діставши її із крижаної води на річці. Знявши свій одяг та, не рахуючись із власним здоров’ям, він одягнув дівчинку і відніс додому. Після цієї пригоди сам потрапив у лікарню із запаленням легенів. Сільська рада вважає, що Щебетун проявив в даній критичній ситуації людяність, чуйність та небайдужість до чужої біди», – написав у листі голова селищної ради Г.Третяк.
-Олексій Володимирович Щебетун сумлінний, відповідальний працівник, здатний приймати правильні рішення у складних оперативних умовах. За характером дуже скромна людина, – так охарактеризував нашого героя начальник НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області полковник міліції Станіслав Перлін.

ГУМВС України в Харківській області
http://police.kharkov.ua/online-news/4104.html


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Логин:
Пароль:

Календарь новостей
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Поиск

Друзья сайта
    Помните нас!Неизвестные герои
    проект систематизации учетных данных и документов о погибших воинах во Второй Мировой войне и последующих конфликтах.ПОБЕДИТЕЛИ — Солдаты Великой Войны
    Подвиг НародаПобеда 1945
    СОЛДАТ.РУУкраинская линия
    Памяти героев І Мировой войныПервая мировая война, 1914–1918гг.
    Неофициальный сайт Краснограда
    Новая ВодолагаВолчанск (Украина)
    Жертвы политического террора в СССРПамять народа

Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0


© 2007 - 2024 "Staroverovka"